За М-БУС

ЛИНИИ

Транспортна фирма “М-БУС” ООД обслужва най-големия брой междуселищни автобусни линии в Бургаска област – от Бургас до Слънчев бряг, Несебър, Айтос, Карнобат и Малко Търново, както и редица други. Фирмата разполага с около 120 автобуса, като голяма част от тях са на възраст под 10 години.

От 2000г. фирмата обслужва възложени от Общините : Бургас , Карнобат , Малко Търново , Сунгурларе и маршрутни разписания от общински,областна и републиканска транспортни схеми.

„М-Бус” осигурява и градския транспорт в община Карнобат.

 

СЛУЖИТЕЛИ

Фирмата е един  от най-големите работодатели в транспортния сектор в област Бургас. В „М-Бус” са ангажирани 180 души – шофьори, кондуктори, механици, административен персонал. Освен в Бургас, „М-Бус” има и  клон в Карнобат с 40 души персонал.

 

Автопарк

За осъществяване на превозите, фирмата разчита на автопарк около 130 автобуса, голяма част от които на възраст под 10 години. Най-големият частен превозвач в региона разполага с различен клас автобуси – 29-местни “Isuzu”, 55-местни „Setra”, както и 20-местни „Мерцедес Спринтер”, "Рено Мастер" и други добре познати марки. Различната вместимост подпомага ефективното управление на парка и предполага формирането на добри за клиентите цени.

Автобусите са снабдени с последни екстри – вграден климатроник, по-широки и удобни седалки, възможност за поемане на по-голямо количество багаж, а също и с Wi-Fi. Возилата са с дизелови двигатели, покриващи стандарт Евро 4, които намалят вредните емисии във въздуха. Извършват се превози от всякакъв тип:

- по редовни линии , специализиран, случаен в страната и чужбина.

Единствената фирма в страната, която работи по т.нар. “комбинирани превози” с БДЖ.

 

ИСТОРИЯ

„М-Бус” е наследник на създадената през 1994 година Потребителска кооперация „Минибусекспрес”, от която през годините се отделят няколко различни превозвача. Основният е „Минибусескпрес” ООД, който през 2008 година сменя името си на „М-Бус”.  Същата година е ключова за фирмата, защото тя обновява автопарка си с 26 нови автобуса,като за това е обявена за автобусна фирма на годината.

„М-Бус” е единствената фирма в Бургаска област, която членува в Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ).

 


Времето
в
Бургас

12 °C

Ясно

вятър 6 км/ч

2021-10-29 9 | 15 °C
2021-10-30 11 | 15 °C
2021-10-31 12 | 15 °C
2021-11-01 11 | 17 °C

Температура на водата

13 °C