Хандбален клуб Фрегата – Бургас отстъпи пред Локомотив – Варна във финалния мач от Купата на България

Купата на България 2016

Хандбален клуб Фрегата – Бургас отстъпи пред Локомотив – Варна във финалния мач от Купата на България, който се игра в спортна зала „Младост”. Гостите надиграха домакините с 28:21 (17:7) и дублираха победата си от миналата година, когато двата тима отново бяха в спор за купата. На трето място се класира отборът на Добруджа, който победи втородивизионния Шумен с 36:19 (16:6).

За да подкрепят Фрегата, днес в залата бяха кметът на Бургас Димитър Николов и основният спонсор на тима - управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов. Градоначалникът награди най-резултатния играч в турнира - Живко Георгиев от тима на Добруджа, който записа общо 20 гола. За най-добър защитник бе обявен Димитър Асенов от Фрегата. Неговото отличие връчи Румен Христов. Най-добър разпределител стана Николай Начев от Шумен, а най-добър вратар Иван Иванов от Локомотив - Варна.

Макар само преди седмица бургаските играчи да надиграха „Локомотив”, днес шансът бе на страната на гостите. А най-големият им коз се оказа вратарят Иван Иванов – Змея. В първото полувреме Фрегата допусна Локомотив да доминира, но успя да се върне в играта във вторите 30 минути и да вдигне публиката на крака. Въпреки възторжените викове на феновете обаче, бургазлии не успяха да стопят разликата от 7 гола и заеха второто място на почетната стълбичка.

„Днес на игрището имаше един вратар и неговото име е Иван Иванов. Той успя по блестящ начин да затвори вратата на Локомотив. Нашите вратари не успяха да проявят възможностите си, а аз винаги съм казвал, че вратарят е половин отбор. Когато Иванов ни прекърши до двайстата минута със спасяванията си, ние трудно можехме да се върнем в мача”, каза треньорът на Фрегата Никола Добрев. Той получи поздравления от кмета на Бургас за достойното представяне и окуражаване отново да се качи на първото място на почетната стълбичка от спонсора Румен Христов.

Кметът Димитър Николов връчи купата на победителя в турнира, както и медалите на отборите. Мача гледаха и председателят на постоянната комисия по „Младежта и спорта” към Общинския съвет Калчо Белов, както и началникът на отдел „Спорт” в Общината Веселина Деведжиева.

В талисман на Фрегата се превърна детето на левия гард на тима Димитър Петков. То бе неотлъчно до татко си при награждаването и също, като него, получи медал от кмета.


Фрегата
фрегата мбус
фрегата бургас
хандбал фрегата бургас
мбус хандбал фрегата
фрегата бургас локомотив варна
локомотив варна хандбал
купата на българия хандбал 2016
хандбал купата на българия

Времето
в
Бургас

5 °C

Частична облачност

вятър 19 км/ч

2022-01-22 -1 | 3 °C
2022-01-23 -2 | 2 °C
2022-01-24 -3 | 0 °C
2022-01-25 -4 | 2 °C

Температура на водата

13 °C