Хандбалиститe от „Фрегата” – Бургас победиха „Добруджа” – Добрич, завършват полусезона като лидери

След 11 години прекъсване Бургас отново е на върха в хандбала при мъжете

Бургаският хандбален клуб „Фрегата” победи шампиона на България - „Добруджа” Добрич във финалния мач от първия полусезон в първенството по хандбал за мъже. Бургазлии триумфираха с 29:23 точки срещу "Добруджа" и вдигнаха публиката в спортна зала „Младост” на крака. С днешния мач ХК „Фрегата” завоюва лидерското място в „А” Републиканска хандбална група (РХГ) и връща Бургас на върха в този спорт при мъжете след 11 години прекъсване.

„Мачът беше труден. Мисля, че публиката видя с какъв заряд играят нашите състезатели и колко бяха мобилизирани за срещата с отбора на „Добруджа”, които също показаха добра игра. Опитахме се да противодействаме на отсрещния тим с няколко типа защита и успяхме да ги пречупим в 25-тата минута от играта със защита във формация 5:1. Това беше печеливш ход. Вътрешно бях убеден, че момчетата от „Фрегата” ще дадат всичко от себе си”, каза треньорът на „Фрегата” - Никола Добрев.

Домакините получиха силна подкрепа от публиката, която през цялото време скандираше „Искаме победата” и избухваше в овации при всеки гол в противниковата врата или спасяване на железния вратар на „Фрегата” – Пламен Иванов. В отбора на „Фрегата” участваха и трима състезатели от юношеската формация.

„Радвам се, че много бургазлии дойдоха в спортна зала „Младост” и подкрепиха отбора, затова им благодаря. Мисля, че „Фрегата” ги зарадва с победата”, каза Румен Христов - управител на транспортна фирма „М-БУС”. Той е основен спонсор на мъжката и двете детски формации на ХК „Фрегата”. Христов изгледа срещата от трибуните в залата.

След днешния мач предстои пауза от първенството, а после кръг от Купата на България по хандбал за мъже, където „Фрегата” също участва. Треньорът Никола Добрев сподели, че се надява отборът да продължи с добрите резултати, за да може Българската федерация по хандбал да отреди финалът за Купа България да се играе в спортна зала „Младост”.

 

Днес бургаските сътезатели бяха подкрепени и от Веселина Деведжиева - началник на отдел „Спорт” в Община Бургас и от Калчо Белов, който е член на Комисията по спорт към Общинския съвет.


Времето
в
Бургас

13 °C

Ясно

вятър 11 км/ч

2021-10-29 9 | 15 °C
2021-10-30 11 | 15 °C
2021-10-31 12 | 15 °C
2021-11-01 11 | 17 °C

Температура на водата

13 °C