Хандбалното чудо „Фрегата – Бургас” приема „Осъм” за двубой в зала „Никола Станчев”

Победната серия на хандбалистите от „Фрегата – Бургас” вече напомня на почитателите на спорта за филма „Всяка една неделя”. След като миналата неделя момчетата на Никола Добрев буквално разгромиха миналогодишния шампион „Добруджа” – Добрич и вдигнаха Купата на България, то в последния ден на тази седмица им предстои още един двубой.

На 30 март, от 14:00 часа, ХК „Фрегата – Бургас” ще излезе срещу отбора на „Осъм – Ловеч” в мач от 13-тия кръг от пролетния полусезон на Републиканското първенство по хандбал за мъже. Срещата ще се състои в спортна зала „Никола Станчев”, която се намира в комплекс Меден рудник.

Най-младият отбор в страната успя да върне надеждата на феновете. „Фрегата Бургас” се превърна в първия хандбален тим от морския град, печелил Купата на България от 18 години насам. Отборът е и първия в града, който е начело на „А” хандбална група в последните 11 години. Всичко това стана възможно благодарение на усилията на председателя на клуба Никола Добрев и на хората, които помагаха на хандбалистите да пътуват по състезания. Сред тях е и управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов.

„Сигурен съм, че Купа България бе само първия от многото успехи, които ни предстоят с „Фрегата Бургас”. Пожелавам на момчетата да продължат да играят толкова добре и да спечелят и шампионската титла на страната. Миналата неделя видях блясъка в очите на публиката. Призовавам бургазлии и почитателите на хандбала тази неделя да дойдат в зала „Никола Станчев”, за да подкрепят отбора”, каза спонсорът Румен Христов.

 

През април месец „Фрегата Бургас” има два мача. Отборът ще играе на 6 април (неделя) срещу ХК „Левски”. Двубоят ще се състои от 15:00 часа в плевенското село Българене. На 13 април бургаските надежди приемат НСА – София.


Времето
в
Бургас

8 °C

Частична облачност

вятър 7 км/ч

2021-10-29 9 | 15 °C
2021-10-30 11 | 15 °C
2021-10-31 12 | 15 °C
2021-11-01 11 | 17 °C

Температура на водата

13 °C