Превозвачът „М-Бус” става основен спонсор на републиканския шампион „Фрегата” – Бургас

От хандбалния клуб обаче се нуждаят от още спонсори, за да продължат победната си серия

 

Републиканският шампион по хандбал „Фрегата” – Бургас влиза уверено в първия полусезон от новото първенство. Дълго време треньорът Никола Добрев търси спонсори, които да помогнат на отбора да продължи да защитава спортната чест на Бургас, но за съжаление големи такива не се появиха. Поради тази причина един от най-верните поддръжници на клуба – управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов, реши да увеличи финансирането на отбора. Досега от „М-Бус” поемаха транспорта на мъжката и детските формации на „Фрегата” по състезания в страната и в чужбина. От този сезон фирмата ще покрие и голяма част от останалите разходи, за да може бургаският тим да продължи да се състезава. Въпреки това от ХК „Фрегата” се нуждаят от още спомоществователи.

„Треньорът Никола Добрев и състезателите от „Фрегата” накараха както привържениците на хандбала, така и всички бургазлии да се гордеят с тях. ХК „Фрегата” върна Бургас на върха в А група и спечели две титли в една година, което е достойно за уважение. Поради тази причина ще продължа да им помагам, но зная, че само моята помощ няма да е достатъчна. Затова се надявам да се намерят още спонсори и пред клуба да няма повече пречки”, заяви Румен Христов.

Основното финансиране на ХК „Фрегата” се осъществява от Община Бургас и частни спонсори. Общината отделя от бюджета си средства, които формират съществен дял от финансовото обезпечаване на клуба. Средствата се гласуват от Общинският съвет, но могат да бъдат отпуснати едва през месец март. Тогава обаче ще е твърде късно, защото държавното първенство по хандбал стартира през септември, а през март вече ще е започнал вторият полусезон. Засега тимът ще продължи участието си, но ако не се намерят нови спонсори Бургас отново ще остане без представители в хандбала. А това ще е повече от жалко, като се има предвид, че преди няколко месеца момчетата на треньора Никола Добрев направиха златен дубъл, печелейки в една година Купата и титлата на България. На 7 юни ХК „Фрегата” – Бургас надигра „Локомотив” – Варна с 25:20 във финалния мач от Държавното първенство по хандбал за мъже и се превърна в първия бургаски отбор, вдигнал купата в последните 15 години.

 

Въпреки че са истинско чудо на терена, побеждават съперниците си и носят спортна слава на Бургас, пред „Фрегата” все още стои една голяма пречка – участията и издръжката на отбора. Затова от клуба се обръщат към всички любители на спорта в Бургас и към бургаския бизнес с призив да им помогнат, за да продължат победната си серия.


Времето
в
Бургас

8 °C

Частична облачност

вятър 7 км/ч

2021-10-29 9 | 15 °C
2021-10-30 11 | 15 °C
2021-10-31 12 | 15 °C
2021-11-01 11 | 17 °C

Температура на водата

13 °C