Ханбалистите от „Фрегата” – Бургас спечелиха шампионската титла, разгромявайки „Спартак” – Варна

„Фрегата” триумфира с 2:0 успеха и подари купата на спонсора си - управителят на „М-Бус” Румен Христов

За втора поредна година хандбалистите от „Фрегата” – Бургас спечелиха шампионската титла, при това по безапелационен начин. Под скандиранията на феновете: „Мачкай, „Фрегата””, момчетата на треньора Никола Добрев триумфираха с 2:0 успеха. Те разгромиха гостите от „Спартак” – Варна с 35:24 в решаващия мач от супер финала, в държавното първенство при мъжете.

Категоричният успех на бургаските хандбалисти превърна Деня на българския спорт в истински празник за феновете в спортна зала „Младост”. А победата се оказа двойна, защото само няколко часа по-рано младежите на „Фрегата” до 12-годишна възраст се окичиха със златните медали на държавните финали в Шумен. Преди края на първото полувреме, децата победно влязоха в зала „Младост”, за да подкрепят по-големите си съотборници. От трибуните кураж на хандбалистите даваше и основният спонсор на „Фрегата” – управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов. Той имаше честта да връчи златните медали на победителите. Хадбалистите получиха купата от ръцета на Калчо Белов от Комисията по спорт и младежка дейност в Общински съвет – Бургас.

„Излязохме мотивирани и мисля, че заслужихме втората си шампионска титла. Много сме щастливи и се надявам и занапред да радваме бургазлии с победите си. Убедителното и явно превъзходство на „Фрегата” във финалната серия се дължи изцяло на нашите състезатели, които направиха невероятен мач”, каза треньорът Никола Добрев.

Той показа шампионска фланелка с ликовете на отбора и двете личности, които помогнаха най-много за развитието на „Фрегата” – кметът на Бургас Димитър Николов и управителят на „М-Бус” Румен Христов. От радост хандбалистите понесеха на ръце своя спонсор, който помага много както мъжката, така и на детската формация на тима, а треньорът окъпа отбора в шампанско. В знак на благодарност за подкрепата, Никола Добрев и целият тим, подариха купата на Румен Христов.

 

Заради невероятното представяне на двете формации на „Фрегата”, коментаторът предложи в Бургас да последват примера на „ Лудогорец”, които кръстиха трибуна на Козмин Моци, и да нарекат трибуна на „Фрегата”.


Времето
в
Бургас

3 °C

Частична облачност

вятър 15 км/ч

2022-01-22 -1 | 3 °C
2022-01-23 -2 | 2 °C
2022-01-24 -3 | 0 °C
2022-01-25 -4 | 2 °C

Температура на водата

13 °C