Бургаски хандбалисти участват в евротурнир за първи път от 16 години

За първи път от 16 години бургаски хандбален клуб ще вземе участие в евротурнир. Това ще стане на 6 септември, когато „Фрегата Бургас” приема шампиона на Косово „BESA Famiglia” - Peja. Двубоят ще се играе в спортна зала „Никола Станчев”, в к-с „Меден рудник, от 18:00 часа, като момчетата на треньора Никола Добрев имат повече от добри шансове за победа. Срещата е част от втория по сила клубен турнир на Европейската хандбална федерация – EHF CUP. Реваншът е седмица по-късно, на 13 септември в град Peja, Косово, до където бургаските спортисти ще стигнат с „М-Бус”.

„Благодарение на „Фрегата”, хандбалът се превърна в единствения колективен спорт, в който Бургас има шампион, а сега и европейско участие. Затова призовавам привържениците на отбора да дойдат в зала „Никола Станчев” и да мотивират тима”, каза управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов. Превозвачът е основен спонсор на мъжката и на детските формации на „Фрегата Бургас” и осигурява транспорта по състезания и част от издръжката на златните момчета.

Първата среща между двата тима ще бъде ръководена от съдийски състав от Италия и наблюдавана от делегат от Азербайджан.

От „Фрегата Бургас” разкриват, че се надяват на успех, защото подготовката им за евротурнира е започнала веднага, след като вдигнаха шампионската титла на 17 май. Треньорът Никола Добрев споделя, че в момента води преговори с нови състезатели, които да влеят свежа кръв в тима.


Времето
в
Бургас

13 °C

Ясно

вятър 11 км/ч

2021-10-29 9 | 15 °C
2021-10-30 11 | 15 °C
2021-10-31 12 | 15 °C
2021-11-01 11 | 17 °C

Температура на водата

13 °C