“Фрегата Бургас” подготвя бъдещите национали по хандбал при мъжете

С подкрепата на „М-БУС, формациите на бургаския тим се превръщат в гръбнака на родния хандбал

80% от националния отбор на България по хандбал за младежи до 19 години (U19) е съставен от играчи на „Фрегата Бургас”. Треньорите Йордан Димитров и Иван Радев, които ги подготвят, също са от морския тим.

„Това е признание за бургаската школа. Благодарение на работата на мениджъра Никола Добрев, различните възрастови формации на отбора не само печелят титли, но и се превръщат в гръбнака на родния хандбал”, каза управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов, който е основен спонсор на „Фрегата”.

Младата смяна в хандбала записа първо международно участие на Балканиадата, където се класира на трето място. Следващото е на Европейското първенство през 2016-та. Очакванията са след няколко години именно младежите на „Фрегата” да се превърнат в ядрото на мъжкия национален отбор.

„Спортът в Бургас, а и в цялата страна, има нужда от спонсори. Само така може да бъде създадена силна школа. Формациите на „Фрегата” помагат много и във възпитанието, защото спортът прави децата активни и ги учи на дисциплина”, споделя управителят на „М-Бус” Румен Христов.

 

С помощта на превозвача, момчетата на Никола Добрев участват на състезания и носят титли на Бургас. В последните години мъжката формация успя два последователни пъти да стане шампион на страната, а през 2014 г. вдигна и Купата на България. Голяма подкрепа на хандбалистите разбира се оказва и община Бургас. В момента „Фрегата Бургас” води в класирането в първия полусезон на Държавното първенство по хандбал при мъжете, като основни опоненти на бургазлии са тимовете на “Добруджа” – Добрич и „Локомотив” – Варна.


Времето
в
Бургас

13 °C

Ясно

вятър 11 км/ч

2021-10-29 9 | 15 °C
2021-10-30 11 | 15 °C
2021-10-31 12 | 15 °C
2021-11-01 11 | 17 °C

Температура на водата

13 °C