Данъчни облекчения за предприятията, които делегират транспорта на работници на външна фирма

Програма на „М-Бус” позволява на съседни предприятия да ползват общ превоз на по-ниска цена

 

Фирмите, които делегират транспорта на работници на външна фирма, спестяват средства, защото могат да ползват ДДС кредит на цялата стойност на превоза, както и облекчения по Закона за корпоративното подоходно облагане. Поради тази причина най-големият частен превозвач в област Бургас „М-Бус” създаде специална програма и вече предлага специализиран транспорт на преференциални цени.

„Целта ни е да облекчим предприятията, до които градският транспорт не достига и досега на тях им се е налагало  или сами да организират придвижването на работниците си, или да поемат ежедневните им разходи по пътуване. От  това обаче бизнесът губи, защото организираният от фирмата транспорт се разглежда като социален разход, който се облага с 15% данък. Отделно работодателят може да ползва ДДС кредит само върху преките разходи или в случая единствено за закупуването на гориво”, обяснява управителят на транспортна фирма „М-Бус” Румен Христов. Благодарение на програмата на „М-Бус”, предприятията не само могат да ползват ДДС кредит върху разхода за транспорт, но също и да спестят пари от сервиз и друга поддръжка на служебните бусове.

Програмата за специализиран транспорт е подходяща за фирми в Северната промишлена зона и други отдалечени  точки на Бургас. Отделно - предприятията, които са  в близост едно до друго, могат да се комбинират и да си поделят разходите за превоз, което още повече ще намали разходите им.

Програмата на „М-Бус” предлага месечен превоз за 2500 лева без ДДС на до 50 души дневно в работни дни по маршрут от 50 км. Разбира се цената варира според броя на пътниците, като фирмата разполага с модерни автобуси с 20, 29 и 50 места.


Времето
в
Бургас

13 °C

Ясно

вятър 11 км/ч

2021-10-29 9 | 15 °C
2021-10-30 11 | 15 °C
2021-10-31 12 | 15 °C
2021-11-01 11 | 17 °C

Температура на водата

13 °C