Румен Христов, управител на „М-Бус”: Доказахме, че благодарение на българските ни клиенти можем да компенсираме отлива на турист

Транспортната фирма е единствената, която освен в Бургас има клонове и дава работа на десетки души в Карнобат, Слънчев бряг и Малко Търново

 

Въпреки по-слабия туристически сезон по Черноморието, най-голямата транспортна фирма в областта „М-Бус” доказва, че може да работи на пълни обороти. При това разчитайки предимно на българските си партньори.

„Вялият  туристически сезон се усеща и в транспортния бранш, но за повече от 20 години на пазара се научихме да не разчитаме единствено на случайни превози. Затова „М-Бус” предлага редовни линии, туристически превози и специализиран транспорт, което ни позволява да избегнем  зависимостта от броя на туристите”, обяснява управителят на транспортната фирма Румен Христов. Той благодари на верните си български  партньори за подкрепата в трудните времена.

„М-Бус” е и единственето транспортно дружество в областта, което освен в Бургас има самостоятелни клонове и дава работа на десетки души в градовете: Карнобат, Слънчев бряг и Малко Търново.  Съсредоточаването на  няколко места позволява на фирмата да е адекватна  на ситуацията и да осигурява навременен и бърз превоз. Добър пример за това е община Карнобат, където „М-Бус” е лидер на пазара.  Причината е, че дружеството има потенциала и изпълнява курсовете от градския транспорт, концесионира автогарата в града, а също така прави  и част от специализирания превоз на работници до най-големия завод в Карнобат. Само в клона на „М-Бус” в града работят 30 души.

Интересен факт е, че за над 20 години с „М-Бус” са пътували както ученици, туристи и работници, така и баскетболни, футболни и хандбални звезди, отиващи на състезания в различни градове. Не на последно място фирмата има опит в превоза на участници в големи симпозиуми, конференции  и възстановки на исторически събития. В началото на месеца един от автобусите на „М-Бус” дори се превърна  в машина на времето, защото с него до средновековната крепост  Маркели стигнаха стотици бургазлии, които  наблюдаваха  битката между  армиите на хан  Кардам и византийския император Константин VI.  Историческата възстановка събра публика от над 3000 души, като голяма част от нея пътува именно с „М-Бус”.


Времето
в
Бургас

3 °C

Частична облачност

вятър 15 км/ч

2022-01-22 -1 | 3 °C
2022-01-23 -2 | 2 °C
2022-01-24 -3 | 0 °C
2022-01-25 -4 | 2 °C

Температура на водата

13 °C