„М-Бус” назначава служители по програма „Обучения и заетост за млади хора“

Транспортната фирма дава шанс на младежи до 29-годишна възраст да натрупат трудов стаж

 

Транспортна фирма „М-Бус” е сред работодателите в Бургаски регион, които се включват  в новата схема „Обучения и заетост за млади хора“, която се реализира  по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

„Винаги сме участвали  в програмите на Агенцията по заетостта. Миналата година наехме трима души по схема ”Младежка заетост”, а тази година планираме да наемем още седем. Те ще бъдат назначени за срок от шест месеца по схемата „Обучения и заетост за млади хора“. Разбира се, ако покажат желание и се справят добре с работата, планираме да ги оставим за постоянно”, обяснява управителят на „М-Бус” Румен Христов.

Всички безработни младежи до 29 години включително могат да кандидатстват като подадат заявление за участие в схемата в бюрата по труда по постоянен или настоящ адрес, където са регистрирани. Средствата  за заплата на работниците за период до 6 месеца, включително и дължимите към тях осигуровки, се възстановяват на работодателя със средства по проекта.

„Това е шанс както за търсещите работа, така и за работодателите да намерят мотивиран персонал. Затова призовавам и другите фирми в областта да се включат в програмата”, заявява Румен Христов.

Новата  схема е насочена към безработни  на възраст до 29 години включително,  с основна или по-ниска образователна степен. Точно поради тази причина от „М-Бус” търсят хора, които ще бъдат назначени  като кондуктори през активния сезон, когато пътникопотокът се увеличава.


Времето
в
Бургас

5 °C

Частична облачност

вятър 19 км/ч

2022-01-22 -1 | 3 °C
2022-01-23 -2 | 2 °C
2022-01-24 -3 | 0 °C
2022-01-25 -4 | 2 °C

Температура на водата

13 °C