Aвтогарата в Карнобат вече е по-достъпна за хора с увреждания

Aвтогарата в Карнобат вече е по-достъпна за хора с увреждания

От началото на есента концесионерът на автогарата в Карнобат фирма „М-Бус”  изгради естакади, позволяващи  на хора в инвалидни колички да се придвижват безпрепятствено  от секторите до чакалнята и обратно. Естакадите са разположени  на двата входа на автогарата. За удобство на хората със зрителни увреждания, както и на останалите пътници, вече заработи и звукова  система. Диспечер  ще съобщава на кой сектор в колко часа пристига или заминава автобус. Предвидени са и информационни  табла, на които ще са посочени разписанията на различните автобуси, както и цените на билетите.

Концесионерът   се надява до началото на пролетта да бъде решен и въпросът с нелегалните превозвачи, които нарушават закона и не използват  автогарата, а взимат пътници от  забранения за спиране  булевард „Москва”.

„В началото на месец март ще представим  документацията, с която кандидатстваме за лицензиране  на автогарата в Министерството на транспорта. За последните 5 години „М-Бус”  инвестира  близо половин милион лева за цялостната й реконструкция. Изградихме  нови автосектори, чакалня, която е напълно климатизирана, а прилежащите зони са обновени. Мислим, че ще отговорим и на последното задължително изискване  за  лиценз”, каза управителят на „М-Бус” Румен Христов.

Последната стъпка, която е чисто административна, ще реши проблема с нелегалните превозвачи, които в момента избягват таксата  автогарово обслужване и не заверяват пътните си листи.

„С лицензирането на автогарата решаваме проблема с представителите на сивия сектор в бранша, които използват нелегални спирки. Така ще създадем добри условия на контролните органи да си свършат работата и да уведомят всички превозвачи по междуселищни линии, че могат да спират на единственото регламентирано място в закона. В случая  това място е автогарата”, каза Румен Христов.


Времето
в
Бургас

12 °C

Ясно

вятър 6 км/ч

2021-10-29 9 | 15 °C
2021-10-30 11 | 15 °C
2021-10-31 12 | 15 °C
2021-11-01 11 | 17 °C

Температура на водата

13 °C